Pentru Profesori

Este important ca profesorii să fie conștienți de faptul că prevenirea consumului de droguri necesită o abordare holistică și implică eforturi din partea întregii comunități școlare.

INFORMAȚII PENTRU PROFESORI

#1

Educație și informare

Profesorii ar trebui să ofere elevilor informații corecte și actualizate despre droguri, inclusiv despre riscurile și efectele negative ale consumului lor. Aceasta poate fi realizată prin organizarea de ateliere, conferințe sau programe de educație pentru sănătate.

#2

Consiliere și suport

Profesorii ar trebui să fi e disponibili pentru a asculta și a oferi sprijin elevilor care se confruntă cu probleme legate de droguri. Ei pot oferi sfaturi și îndrumări către consilieri, psihologi și servicii specializate în domeniul dependenței de droguri.

#3

Implicare în activități extrascolare

Profesorii pot organiza și coordona activități extrascolare care să ofere elevilor alternative sănătoase și distractive la consumul de droguri. Acestea pot include cluburi sportive, cluburi de lectură, teatru, muzică, dans sau voluntariat.

#4

Dezvoltarea abilităților de viață

Profesorii pot ajuta elevii să-și dezvolte abilități de viață care să-i ajute să facă alegeri sănătoase și să-și gestioneze stresul și presiunile. Aceste abilități pot include rezolvarea de probleme, luarea deciziilor, comunicarea efi cientă și gestionarea emoțiilor.

#5

Colaborare cu părinții

Profesorii ar trebui să colaboreze cu părinții pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru elevi. Această colaborare poate include organizarea de întâlniri cu părinții pentru a discuta despre prevenirea consumului de droguri și pentru a le oferi informații și resurse relevante.

#6

Monitorizarea comportamentului

Profesorii ar trebui să fi e atenți la schimbările de comportament ale elevilor, cum ar fi scăderea performanțelor școlare, absenteismul sau schimbările bruște de dispoziție. Acestea pot fi indicii ale consumului de droguri și ar trebui investigate și abordate în mod corespunzător.

#7

Colaborare cu specialiștii

Profesorii pot colabora cu specialiști în domeniul sănătății și al dependenței de droguri pentru a primi sfaturi și îndrumări suplimentare în prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor.

Un viitor fără dependențe

ALEGE VIAȚA,

NU DROGURILE!

Campanie Națională Antidrog

Este important ca profesorii să fi e conștienți de faptul că prevenirea consumului de droguri necesită o abordare holistică și implică eforturi din partea întregii comunități școlare.